Malá Fatra (Slowakije)
Rugzaktrekking (8 dgn) ***

De Malá Fatra is gelegen in het Noordwesten van Slowakije. Het is een onontdekt deel van de Karpaten met toppen tot 1700 meter. Door haar nauwe kloven, watervallen, beekjes en bloemenweiden doet dit nationale park idyllisch aan. Het is door westerse toeristen nog nauwelijks ontdekt. Het gebied bezit een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden.
De tocht die we samen met Slowaken hebben uitgezet voert je over de centrale bergkam vanwaar je van steeds wissellende vergezichten geniet. Na de hoogste top de Velký Krivan (1709) daal je af over groene met in het voorjaar met bloemen begroeide bergweiden. Je komt uit in het romantische dorpje Stefanová. Vanuit hier maak je een dagtocht zonder rugzak door een landschap met nauwe kloven en riviertjes die zich hierdoor een weg banen. Je sluit de trektocht af met de beklimming van de berg Stoh(1607) en een wandeling door het Sútovska dal.
Tijdens de trektocht overnacht je in kleine sfeervolle berghutten en particuliere familiepensions. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden.
Voor deze rugzaktrekking is een redelijke conditie en enige ervaring met wandelen in de bergen vereist. De hoogteverschillen zijn gemiddeld zo'n 800 meter met één enkele uitschieter van 1200 meter.

Data: Elke dag van begin mei tot en met eind oktober
Prijs: 745 €
Extra nacht (op basis hp): 79,50 €
Inclusief: 7 overnachtingen op basis van volpension, routebeschrijving, wandelkaart en uitleg ter plaatse.
Exclusief: Vervoer naar Martin. Wij adviseren om per trein te gaan. Bij twee personen is dat inclusief couchettes en reserveringen ca. 350 € pp. Wij kunnen je hierover adviseren en eventueel de reis voor je boeken.
Tatra (Slowakije)
Rugzaktrekking (8 dgn) ***/****

De Tatra is het kleinste hooggebergte van Europa. De bergen zijn hier hoger en steiler dan in de Malá Fatra. Vele toppen liggen boven de 2000 meter. Net zoals in de Malá Fatra ligt hier een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden. Op de lager gelegen gedeelten zal je door bossen over bergweiden en langs bergmeertjes wandelen. Hogerop gekomen zul je een ruig en rotsig landschap aantreffen.
De tocht die we samen met Slowaken hebben uitgezet voert je eerst naar het tussen de bergen ingeklemde groene bergmeer (Zelené Pleso). Vanaf hier beklim je de Sviötovka (2037). Vervolgens loop je anderhalve dag over de Tatranská Magistrale. Een route met weinig hoogteverschillen en vele vergezichten. Tot slot beklim je met alleen een dagrugzakje de Rysy (2499) welke de grens met Polen vormt.
Tijdens de trektocht overnacht je in berghotels en pensions. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden.
Voor deze rugzaktrekking is een goede conditie en enige ervaring met wandelen in de bergen vereist. De hoogteverschillen zijn gemiddeld zo'n 900 meter met één enkele uitschieter van 2400 meter (met alleen een dagrugzakje).

Data: Elke dag van medio mei (afhankelijk van de sneeuw) tot en met eind september
Prijs: 735 €
Extra nacht (op basis hp): 79,50 €
Inclusief: 7 overnachtingen op basis van volpension, routebeschrijving en wandelkaart.
Exclusief: Vervoer naar Tatranska Lomnicá. Wij adviseren om per trein te gaan. Bij twee personen is dat inclusief couchettes en reserveringen ca. 350 € pp. Wij kunnen je hierover adviseren en eventueel de reis voor je boeken.Malá Fatra + Tatra (Slowakije)
Rugzaktrekking (15 dgn) ***/****

Deze reis is een combinatie van de reis naar de Malá Fatra en Tatra. Tussen de twee bestemmingen zit één rustdag om van de Malá Fatra naar de Tatra te reizen (zo'n 200 km).

Data: Elke dag van medio mei (afhankelijk van de sneeuw) tot en met eind september
Prijs: 1445 €
Extra nacht (op basis hp): Malá Fatra 79,50 €
Tatra 79,50 €
Inclusief: 14 overnachtingen op basis van volpension, routebeschrijving en wandelkaart en vervoer van Martin naar Tatranska Lomnicá.
Exclusief: Vervoer naar Martin en vanaf Tatranska Lomnicá. Wij adviseren om per trein te gaan. Bij twee personen is dat inclusief couchettes en reserveringen ca. 350 € pp. Wij kunnen je hierover adviseren en eventueel de reis voor je boeken.

Meer informatie ?
Voor een uitgebreide beschrijving bel 0485-802805/06-51189238 of mail ons