Boheems Paradijs (Tsjechië)
Reis vanuit standplaats (8 dgn) **/***


Hoewel het gebied niet zo hoog gelegen is (tot 800 meter), heb je door de vele diepe dalen en het rotsachtig terrein echt het gevoel dat je in de bergen loopt. Door wind en water zijn in de loop van de tijd grillige vormen in het zandsteen ontstaan. Het is één van de weinige gebieden in Noord-Tsjechië welke geen schade heeft ondervonden van de zure regen.
Vanuit een 150 jaar oude bergchalet (Tokan) krijg je elke dag door een ander aspect van dit landschap te zien. Zo loop je de ene dag langs hoge pilaren van zandsteen en bezoek je een natuurlijk gevormde stenen brug (Pravcicka Brana). Tijdens een boottocht op platte schuiten op de Krinice zie je het landschap weer vanuit een andere kant. Ook bezoek je na een mooie wandeling Rabstein, een ondergrondse bunker uit de communistische tijd.

Praktische Informatie
Je overnacht op basis van halfpension in een bergchalet (vroeger alleen toegankelijk voor de partijtop) op indeling in kamers van 2 t/m 8 personen. Er kan rekening gehouden worden met vegetariërs. Er zijn diverse tochten uitgezet. Met behulp van een kaart kun je elke dag bepalen welke tocht je loopt. Het is ook mogelijk om een rustdag te houden of een dag Praag te bezoeken (2 uur reizen met de trein).

Heen- en Terugreis
Tokan is goed met de trein te bereiken. Vanuit Hengelo is het zo'n 10 uur reizen. Ca. 9 uur met de trein en ca 1/2 uur met een busje van de organisatie dat je naar het chalet brengt. Er zijn 2 mogelijkheden om met de trein naar het gebied te reizen. De eerste is met het "Schönes Wochenende" tarief van de Deutsche Bahn. Hierbij kun je in Enschede of Venlo een ticket van 45 € kopen voor een enkele reis voor maximaal 5 personen. Nadeel is wel dat je bij dit tarief geen zitplaatsen kan reserveren en alleen met stoptreinen mag reizen (2 uur extra reistijd). Bij de tweede optie kun je vertrekken vanaf elke plaats in Nederland. Prijs is afhankelijk hoelang je van tevoren boekt en met hoeveel personen je reist. Hierbij kunnen we wel zit- of ligplaatsen reserveren. Bij 2 personen moet je ongeveer rekenen op 135 € pp.
Als je met eigen vervoer wilt komen krijg je van ons een duidelijke routebeschrijving mee.

Andere mogelijkheden dan wandelen
Het is ook mogelijk om één of meerdere dagen vanuit Tokan begeleid door ervaren instructeurs aan outdooractiviteiten deel te nemen. Je kunt o.a bergbeklimmen, abseilen, klettersteigen, canyon hiken of door grotten kruipen (speleologie). De kosten bedragen hiervoor ca. € 50 per dag. Dit dien je wel van tevoren op te geven.

Periode
Het gehele jaar. In de winter kan er ook gelanglauft worden.

Prijzen 2019
Arrangement:
- op basis van overnachting op slaapzaal: € 199 pp.
- op basis van overnachting op 2-persoonskamer: € 239 pp.
- op basis van overnachting op 2-persoonskamer met eigen douche: € 269 pp.
inclusief:
- 7 overnachtingen op basis van half-pension
- kaart van het gebied
- routebeschrijvingen
exclusief:
- persoonlijke uitgaven
- heen- en terugreis
- reis- en annuleringsverzekering
- drankjes bij de maaltijden


Meer informatie ?
Voor een uitgebreide beschrijving bel 0485-802805/06-51189238 of mail onsVanwege Covid-19 zijn data en prijzen onder voorbehoud